Vågar du ta steget till ett meningsfullt liv?

21 juni 2021
Mikael Barani

Har du funnit meningsfullhet i ditt liv? Ägnar du dig åt sådant som ger dig energi, stimulans och inspirerar dig till att fortsätta vilja utvecklas som människa?

Det är nämligen i mångt och mycket upp till oss själva att se till att vi lever liv som vi känner har ett syfte. 
Det är förstås lättare sagt än gjort.

Finn modet till det första steget

På många sätt handlar det om att våga.
Att våga prova på nya saker, att våga känna sig som en nybörjare och att våga misslyckas. Redan här är tröskeln enormt högt för de flesta av oss. Speciellt då vi lever i en tid då det anses fult att misslyckas. Dock är frågan hur man ska lära sig något utan att först veta hur det är att inte kunna det.

Många av oss har också mycket bagage med oss från barndomen och uppväxten. Saker som ligger och maler i bakgrunden som gör att vi håller oss själva tillbaka från att våga leva livet fullt ut.

Det är i dessa lägen det kan vara bra att faktiskt ha någon professionell att få prata med om allt som man har varit med om. För ibland krävs det att man får hjälp av någon som är utbildad för att verkligen kunna gräva djupt.

I dag är det som tur är lättare än någonsin att komma i kontakt med någon som kan hjälpa en, till exempel genom https://samtalsterapiochutveckling.se/. På så sätt ger man sig själv möjligheten till att få gå igenom allt det där som har förankrat en i det förflutna, allt det där som hindrar en från att kunna ta sig vidare här i livet.

Det är viktigt att förstå att vi alla är värda att må bra och behandla oss själva med respekt. Detta inkluderar förstås just Dig som läser detta. 

Våga ta steget att be om hjälp!