Vackra handskar av skinn

26 februari 2021
patrick pettersson

Det är något speciellt med ett par riktigt vackra skinnhandskar av ett fint material. Passformen och alla detaljer gör att det inte bara blir handskar som skyddar mot väder och vind utan även ett smycke i bärarens klädsel. God kvalitet går inte att missa när det gäller detaljer i klädseln som ett par handskar. 

Även om man inte är en kännare av handskar så kan man snabbt se vad som är en högre kvalitet inom området. Man ser skillnaden i skinnets lyster och hur väl man har lagt ner tid och omsorg på alla sömmar som tillsammans skapar helheten.  

 

En modedetalj

Trots att de flesta handskar av skinn antingen är bruna eller svarta så finns det ändå ett stort utrymme för att använda sig av handskar som modedetalj. Genom olika nyanser och detaljer kan man lätt passa in handskarna i den övriga klädseln som ett komplement eller en accent. 

Det kan vara kul att välja vissa klassiska plagg och kombinera dessa med något mer modernt eller roligt som sticker ut. Som en färgklick eller ett mjukt avbrott mot en annars strikt klädsel. Det är även vanligt att man väljer handskar som passar ihop med fotbeklädnaden, väskan och ibland även hatten eller mössan.  

 

 

Smidigt och följsamt

Skinn som material är ett mycket hållbart material som dessutom är följsamt och smidigt att skapa i, och att ha på sig. Om man väljer handskar i skinn så kan man välja bland en handske i enbart skinn eller så väljer man en modell som har ett foder av något slag. Fodret kan vara enkom för att skydda handsken och ge den längre livslängd. 

Det går även att välja en handske med ett tjockare foder som värmer händerna under vintermånaderna. Behandlade handskar håller sig torra och varma även vid kyla och väta, för fullgod användning hela året.