Tre steg till bättre hud

25 augusti 2020
Lily Hansen

Det är lätt att glömma bort att ta hand om sitt ansikte när man är ung. Det vill säga om man inte har acne eller något annat hudrelaterat besvär. Man börjar oftast för sent med hudvård, när man blir äldre och tecken på trött hud börjar visa sig. Så börja tidigt med tre lätta steg.

Det första är att använda en ansiktsrengöring. Vad som är viktigt är att man använder en som passar den egna hudtypen. Är man osäker så rekommenderas att gå till en hudterapeut som kan ge tips och råd, se mer här. Vill man göra lite mer än att bara använda en rengöringskräm så kan man alltid lägga till en peeling. Den tar bort döda hudceller och gör så att huden ser piggare och friskare ut.

 

Andra steget – ansiktsvatten

Många använder endast ansiktsvatten i tron att det är samma sak som rengöring. Men icke. Rengöringen går ner på djupet och drar ut orenheter samtidigt som den exempelvis ger fukt till en torr hud eller extra näring till en hud som är mera mogen.

Ansiktsvattnet däremot kan appliceras på en bomullsrondell som man sedan stryker över ansiktet. På detta sätt stänger man till porerna och skyddar så att inte föroreningar tar sig in i huden.

 

 

Tredje steget – ansiktskräm

Här är det viktigt att man följer sin hudtyp då krämen antingen ger näring, fukt, eller balanserar beroende på vad man behöver. Ett plus för en dagkräm är om den innehåller solskyddsfaktor, viktigt året om. Man kan även välja en ansiktsolja om man är mycket ute i vind och kyla.

Den skyddar nämligen på ett väldigt bra sätt och bibehåller hudens elasticitet och fukt. Man ska helst använda både en dagkräm och en nattkräm. Har man mörka ringar runt ögonen kan man alltid lägga till en ögonkräm i samma serie. Detta utgör grunderna inom hudvård.