Tips som kan vara behjälpliga när det är dags att investera i en ny mössa

11 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Mössor är väldigt viktiga att ha under vinterhalvåret om man vill hålla sig varm även de kallaste dagarna. Förutom att mössor värmer så kan de dessutom lyfta en outfit och göra att man ser extra bra ut. För att inte tala om att de verkligen kan vara en räddare i nöden när man har en riktigt dålig hårdag.

Så kan du undvika mössfrisyrer i vinter

Vissa dagar kan det dock vara tvärt om, man känner sig motvillig att ta på sig mössan för att riskera en platt mössfrisyr när man väl tar av sig den, men det är inte så smart att strunta i en mössa när det är kallt ute. Det finns som tur är saker man kan göra för att minimera risken för elektriskt eller platt hår. Först och främst kan det vara bra att dra ner på antalet hårtvättar eftersom det torkar ut hårbotten och håret.

image

Man bör även undvika allt för varmt vatten vid tvätt för hårets skull. För att minska elektriskt hår är det viktigt att återfukta det ordentligt. Vill man undvika platt hår så kan man styla håret med mousse, texturspray och/eller rootlift så att det får bra och hållbar volym. Se även till att mössan inte är så åtsittande utan välj en mössa som ger håret lite plats. Sist men inte minst så är det viktigt att se till så att håret är helt torrt innan man lämnar hemmet med en mössa på huvudet. 

Beställ kvalitets mössor online

När man ska köpa en mössa så kan det alltså vara klokt att välja en som sitter bekvämt på huvudet, utöver det så kan materialet ha inverkan på hur bra man trivs i mössan. Även mössans färg har påverkan och man bör välja en som passar den hudton man har samt en som enkelt kan matchas med de kläder man bär. Är man på jakt efter en ny mössa så kan man titta på sortimentet hos High5shop, de har ett brett utbud av mössor i olika modeller och färger till bra priser.