Tänder som får dig att le

12 augusti 2019
Eva Olsson
Tänder som får dig att le

Om du inte är nöjd med dina tänder för att de sitter snett eller har för stora mellanrum mellan varandra finns det hjälp att få. Le Tandreglering är specialist på sådana områden. De behandlar med en modern teknik, vilket innebär att de utför en skonsam, hygienisk och tidseffektiv tandreglering. Tandställningarna som de använder sig av finns i två varianter. Den ena heter Incognito som de sätter fast på insidan av dina tänder och den andra Invisalign som man byter var 14:e dag. Invisalign är en tunn och genomskinlig skena. 

Utifrån vad du vill ha hjälp med ger de dig först information hur de går tillväga och hur lång tid det tar. Därefter planerar de behandlingen efter dina behov. I första hand flyttar de dina tänder som finns utan att dra ut eller korrigera din profil, vilket gör att behandlingen både går snabbare och är mer skonsam.Det första de gör är att gå igenom vad du vill ha hjälp med. Sedan tar de röntgenbilder och fotografier på dina tänder, för att kunna jämföra bilderna före och efter behandlingen. Sedan limmar de på fästen på tanden och tandställningen sätts därefter på plats, vilket varken känns besvärligt eller obehagligt.

Genom de system och material de använder tar ett besök som oftast inte mer än en kvart och det ger även färre besök. En konsultation kostar 1000 kr och priset för behandlingen varierar beroende på vilken behandling det gäller.

Om du önskar bleka dina tänder kan det utföras efter avslutad behandling. Man bör då vänta två till tre månader efter att de har behandlat dina tänderna. Det vanligaste är att det då utförs hos din ordinarie tandläkare.

När det gäller tandregleringen finns det möjlighet att finansiera den genom Wasakredit, vilket kan vara en stor fördel då man önskar dela upp betalningen. Du kan rådfråga Le Tandreglering när det gäller frågor – stora som små.