Ta bussen till Gekås

10 april 2020
Linda Edgarsson
Ta bussen till Gekås

1963 öppnades varuhuset som förmodligen inte har gått förbi någon människa i detta avlånga land, nämligen lågprisvaruhuset Gekås i Ullared. Det hela började i en bottenvåning i en villa i det lilla samhället Ullared där omsättningen efter två år var detsamma som slås under två minuter i dagens kassor. Några år efter öppnandet flyttades varuhuset till en större lokal och charterbussarna började rulla in till butiken. Busstanter köade först till toaletten, sedan till butiken och slutligen till kassan och städrockar för 3,75 kr blev en storsäljare.

På 70-talet flyttade Gekås till den nuvarande lokalen och några år senare var fenomenet Gekås ett faktum. Tidningarna jämförde grundaren Göran Karlssons firma med både IKEA och Kapp-Ahl. Lokalerna byggdes ut flera gånger och företaget blev landets femte största inom sin bransch.

På 90-talet fick företaget nya ägare som började satsa mer på att bredda sortimentet och höja produkternas kvalité vilket ökade kundkretsen ytterligare. År 2000 blev Boris Lennerhov VD, mannen som många känner igen från den populära tv-serien “Ullared” och varuhuset växer ytterligare. Strax därefter köper de camping och stugby för långväga shoppingsugna gäster. Försäljningen blomstrar och varuhuset får fler och fler aktiviteter runt om som idag knappt ens går att räkna upp längre, allt från helikoptrar till lekland för barn.

2016 rullade 107 bussar in i Ullared med shoppingsugna besökare, året efter var det 127 bussar. Det här med antalet shoppingbussar har ökat stadig från år till år och nu kan du som är sugen på bussresor i skåne boka in dig på en resa till Gekås. Samla släkt, vänner eller kolleger och förena nytta med nöje. Vill du åka ensam utan att behöva köra på egen hand så finns det flera inplanerade bussresor med olika avgångar som går att hitta på hemsidan. Det finns flera olika bolag som har stående resor till detta enorma varuhus.