Sommarens glädje – året om

04 augusti 2020
Mikael Barani

Är det långt kvar till vintern eller inte?
Det är svårt att säga i dessa tider då det känns som om vädret ibland redan har hamnat i höstläge, för att under vissa perioder åter köra full högsommar. 
Det är förvisso bara augusti än så länge. Det har ju trots allt funnits år då sommaren har sträckt sig ända en bra bit in i september. Så det är bara att fortsätta att njuta av sol och bad ett tag till.

Lär man sig att hitta på aktiviteter under samtliga av årstiderna så blir livet dock faktiskt roligare. Sitter man hela tiden och längtar efter just sol och bad så är det tufft att bo häruppe i norr.
Genom att nyttja varje säsongs fördelar så rullar livet på lite lättare. 
Att bli bekant med skogen är oftast den stora nyckeln till framgång. Ute bland träd, gräs och stenar så händer det alltid något. Dessutom kommer man mer i kontakt med årets inre klockverk. 

När hösten kommer så är det dags att plocka svamp och njuta av att det återigen är säkrare att göra upp en eld. Sommarens snustorrhet gör ofta att det kan vara farligt, och ibland rent av förbjudet, att faktiskt tända en eld. När det blir kallare – och fuktigare – så är det mycket lättare att undvika att gnistor sprider sig på ett farligt sätt.

På vintern är det förstås skidor som gäller. Även om det har varit lite snålt med snö under de senaste åren så har ändå pistmaskiner från https://www.pistmaskin.net/ sett till att det går att skida på längden och tvären.

Sedan kommer våren som är den perfekta tiden att tälta på. När dagarna erbjuder värme samtidigt som svala kvällar och nätter gör att det är mysigt att tända upp en eld och bara mysa runt den tillsammans med nära och kära.