Skicka enkelt paket till Tyskland

31 augusti 2020
Cecilia Olsson

Det finns ofta behov av att skicka paket ut i Europa, både som privatperson och företag. Tack vare EU är det enklare att skicka och ta emot leveranser mellan medlemsländerna vilket gör att goda samarbeten kan byggas.

Förutom att företag exporterar varor så är det allt vanligare att även privatpersoner sköter affärer med människor i andra länder genom den allt mer populära andrahandsmarknaden. Oavsett anledning till exporten så önskas i regel en trygg leverans till bästa möjliga pris. 

Det är inte svårt att få ett bra pris  

Ett land i Europa som det både skickas och tas emot en hel del leveranser till och från är Tyskland. Det gör också att det finns många fraktalternativ att välja mellan som till exempel tåg, flyg, lastbil och båt.

Det finns dessutom möjligheten att anlita flera olika fraktbolag, så det allra enklaste är att använda sig av en jämförelsetjänst för att hitta det bästa alternativet. Det är smidigt att på en och samma sida få fram olika priser och leveransalternativ från de främsta fraktbolagen som finns att tillgå och det gör det möjligt att skicka paket Tyskland både enkelt och billigt. 

Undersök vilka regler som gäller 

Eftersom Tyskland är med i EU så innebär det att de allra flesta varor kan skickas utan att behöva gå genom tullen, vilket in sin tur betyder att det inte behövs några tullpapper och det tillkommer inte några extra tullavgifter. Det finns dock undantag när det handlar om vissa varor, läs mer om vilka det gäller på skickapakettilltyskland.se.

Paketera väl för en extra trygg leverans

Kom även ihåg att packa försändelsen noggrant så att den kan komma fram snabbt och välbehållen. Är det något ömtåligt som ska skickas är det viktigt att slå in det i exempelvis skyddande plast eller papper, se även till så att föremålet inte åker runt i paketet eftersom det då kan bli skadat under transporten.