Skapa den atmosfär du önskar med hjälp av våtrumspanel

11 januari 2022
Cecilia Olsson

editorial

Att förändra sitt hem med jämna mellanrum är något som kan göra att man trivs extra bra. Det kan dock krävas att man lägger pengar på både material och hantverkare, något som ofta kan bli ganska kostsamt i slutändan. Vill man till exempel förändra väggarna i badrummet eller kaklet bakom diskhon så är det viktigt att göra rätt för att väggen ska få skydd mot fukt. Det finns dock en enkel lösning för den som vill göra jobbet själv, med våtrumspaneler så skyddas väggarna mot fukt och smuts samtidigt som de skapar en frisk fläkt i heminredningen.

Uppdatera köket snabbt och enkelt

Det som är så bra med våtrumspaneler är att de kan fästas direkt på befintligt kakel. Det gör att man enkelt och snabbt kan skapa en vacker förändring på det tråkiga kaklet ovanför diskbänken. Våtrumspaneler kommer i flera olika utföranden och kan därmed hitta en som passar den inredningsstil man har.

image

Förändra känslan i badrummet 

Att ha vita väggar i badrummet gör att rummet känns luftigt och ljust, men det gör också att smutsen syns bättre och det kan också få badrummet att kännas sterilt. Genom att täcka väggarna med en våtrumspanel som är utformad att efterlikna mörkt trä så får man in en varm känsla i rummet och smutsen syns inte alls lika tydligt. Vill man inte att rummet ska bli allt för mörkt så kan man välja att sätta våtrumspanel på delar av väggen eller till exempel endast i duschen för att göra en snygg och naturlig avdelning. 

En bra och smidig våtrumspanel

Hos e-plast.se hittar man Easywall våtrumspanel. Med de smarta Easywall-panelerna piffar man upp hemmet snabbt och enkelt samt gör det lite mer personligt. Skivan består av en sandwich av plast och aluminium som är enkel att förarbeta och sätta upp. I e-plast.se’s sortiment hittar man bland annat våtrumspanelen rosewood som ser ut som vackert, varmt trä samt exposed contrete som ger en snygg, industriell look.