Reptiler som husdjur

16 augusti 2019
william eriksson
Reptiler som husdjur

Reptiler passar alldeles perfekt som husdjur. Reptiler är också ett alternativ för de som vill ha husdjur men är allergiska mot päls. De reptiler som är vanligast att ha är ormar och ödlor. Det är viktigt att vara noggrann med reptilfodret. Tänk på att en del ormar äter bara levande foder så som råttor och kaniner så du får inte vara allt för blödig. Är du osäker vilket foder din ormar ska ha så ska du prata med ett proffs. Rätt reptilfoder är väldigt viktigt då ormar är väldigt känsliga när det kommer till foder. Ormar är trevliga att ha som husdjur och kräver förhållande lite skötsel. Det finns dock ormar som är lite lättare att börja med. 

 

Kungspyton för nybörjare

Kungspyton är en trevlig orm som är uppskattad av många. Den blir inte speciellt stor, runt 122 cm. Tänk på att de gillar värme så terrariet måste hålla mellan 26-32 grader och på kvällen ska det vara rumstemperatur. En Kungspyton kan bli upp till 30 år så det är ett husdjur som du kommer leva med länge. När det kommer till foder så äter kungspyton möss och råttor. Lämpligt foder till större kungspyton kan även vara kaniner eller fågel. Hör med uppfödare vad som passar. 

 

 

Majsormar är tillgivna

Majsorm är en populär orm och passar också de som inte har så stor erfarenhet av ormar. Det finns flera olika färger och de blir sällan över 150 cm. Deras medellivslängd är inte lika lång som för en Kungspyton men de lever i ca 23 år. Sköter du den rätt och lär dig handskas med den så kan den bli otroligt tillgiven. Till foder ska majsormar ha möss eller mindre gnagare. Majsormen gillar att gräva ner sig så strö träspån i terrariet och se till att den har gott om plats. Majsormar trivs i lite större terrarier.