Praktisk spishäll med inbyggd fläkt

16 februari 2022
Lily Hansen

editorial

I Sverige tycker vi om att laga mat hemma och vi satsar gärna på bra och funktionella kök. Något av det senaste på marknaden är spishäll med inbyggd fläkt. Själva fläkten är placerad i mitten av induktionshällen, suger ner matoset och hindrar att det sprids ut i köket och resten av bostaden. Fläkten håller själv koll på matoset och anpassar sin styrka. Allt sker automatiskt så fort man satt på spisen. 

Med vanliga spisfläktar är det annars inte ovanligt att man glömmer att sätta på den eller att man kör den på ett alltför lågt varv för att att den låter för mycket. Följden blir att matoset sprids i hela bostaden och även sätter sig i hår och kläder. Ibland måste man också öppna fönster för att vädra. Med en spishäll med inbyggd fläkt slipper man detta eftersom den både är effektiv, sköter sig självt och är mycket tystare än andra fläktar. Att rengöra en spishäll med inbyggd fläkt är enkelt eftersom delarna är lätta att ta loss och dessutom tål maskindisk. 

 

spishäll med inbyggd fläkt

 

Passar särskilt bra för de med liten yta eller öppen planlösning

Förutom att det är väldigt praktiskt med en spishäll med inbyggd fläkt är det också snyggt. Köket uppfattas ofta som mer stilrent och mer luftigt utan en fläktkåpa över spisen. Men en spishäll med inbyggd fläkt kan också vara en smart lösning för den som har en bostad med mer öppen planlösning. Detta eftersom den i stort sätt kan placeras var som helst. En spishäll med inbyggd fläkt passar också bra för den som inte har det så stort, då man istället kan använda ytan över spisen till viktig förvaring. 

Funderar man på att köpa en spishäll med inbyggd fläkt ska man vända sig till ett företag med ett lite större utbud och som säljer flera olika märken som exempelvis detta; https://koksland.se/vitvaror/flakthallar/.