Olika mopedbilar från Aixam

11 december 2020
jonas olsson

Sättet att bygga om bilar till användning för yngre förare har funnits länge. Genom att strypa motorn så att den inte kan gå lika fort, har man kunnat få köra dessa bilar även om man bara varit i mopedåldern.

Men på senare år har det även kommit några slags bilar som tillverkats direkt för att användas just som mopedbilar. De levereras färdiga med varningstriangeln färdigmonterad på bakdelen. När man köper exempelvis aixam mopedbilar är de färdiga att ge sig ut i trafiken direkt. 

 

Av olika storlekar

Trots att man oftast ser dessa mopedbilar av samma modell men i olika färger, så finns det ett flertal olika modeller att välja bland. Den minsta är den vanligaste, men sedan finns det större och även sådana som har flak där bak. En typ av mopedbil som har blivit mycket populär bland de som arbetar inom områden där enkelhet och ett flak är viktigare än att fordonet kan komma upp i hög hastighet.

 

 

På det viset är det numera vanligt att inte bara privatpersoner köper mopedbilar utan även företag, skolor med mera. Det gör att man kan utföra arbetsuppgifter och sköta frakt trots att man kanske inte har ett vanligt körkort, eller inte har uppnått arton års ålder. 

 

En av varje sort

Priset på mopedbilar är högre än på en moped, men samtidigt får man mer nytta av mopedbilen. Till skillnad mot mopeden ger mopedbilen en trygghet och skydd mot väder och vind. Det är också både lättare, bekvämare och trevligare att skjutsa någon i en mopedbil än på en moped.

Troligen kommer inte de äldre släktingarna vara så intresserade av att tonåringen hämtar dem på moped. Att få åka med barnbarnet i en mopedbil brukar däremot vara populärt. Kanske skaffar man också en mopedbil av varje sort till alla familjens medlemmar och alla användningsområden som önskas.