Öka omsättningen med rätt butiksskyltar i Göteborg

30 september 2021
patrick pettersson

Om du har en butik behöver du en butiksskylt. Så enkelt är det. Visserligen kan vissa extremt hippa och hemliga etablissemang göra sig ett namn helt utan skylt, men det hör definitivt till ovanligheterna. Såvida du inte har tänkt dig att driva svartklubb på Andra Långgatan är det skylt som gäller om du vill få in kunder till din verksamhet. “Butiksskyltar Göteborg” är en superbra ingång på Google om du vill hitta inspiration.

Kommunicera korrekt känsla till kunden med butiksskyltar

Precis som med din övriga butiksinredning sänder din skylt ut signaler om vilken typ av verksamhet du håller på med. Är du en restaurang kan det faktiskt nästan gå att utläsa vilken typ av meny du serverar bara genom att titta på skylten. Om du träffat rätt med designen av din skylt, vill säga. 

Satsa gärna på att se till att skyltens estetiska profil matchar med allt det övriga. Det brukar sägas att det sämsta en entreprenör kan göra är att väcka falska förväntningar hos sina potentiella kunder. Det är bra om kunden får en känsla av vad du faktiskt erbjuder redan innan hen går in i din lokal. Så att de väl där inne inte känner sig lurade.

Kontakta konsult om du känner dig konfunderad

Kanske känner du dig osäker över vad din estetiska profil egentligen är. Det är helt klart en möjlighet att du inte tänkt över detta förrän nu när du ska göra en så tydlig investering som en ny butiksskylt. Då kan det vara värt att ta in en konsult på området som ser över hela verksamheten. 

Vänta med att beställa nya grejer tills du har en tydlig riktning och vet hur du vill ha det. Tills vidare kan du köra på utan skylt i Lilla London, och påstå att du är inspirerad av Stora Londons hipsterkrogar.