Naturliga preparat ger energi

03 april 2020
william eriksson
Naturliga preparat ger energi

Att använda olika örtpreparat i form av kapslar kan hjälpa till att få kroppen i balans. Även om örtmedicin från början var det vi kunde ta till mot olika åkommor är det viktigt att inte låta den ersätta vanlig medicin ordinerad av läkare. Många av de läkemedel som säljs på apoteket innehåller dessutom växtextrakt som exempelvis digitalis och viss antibiotika. Vill man pröva olika örtpreparat och redan äter annan medicin ska man först fråga sin läkare om de olika preparaten går att kombinera. Detta är jätteviktigt då de olika preparaten kan ha negativ effekt på varandra.

 

Gurkmeja är antiinflammatoriskt

Det finns många bra naturpreparat idag som säljs i Sverige. Örtkapslar med exempelvis gurkmeja som innehåller antiinflammatoriskt kurkumin sägs hålla magen i skick och lederna friska. Det finns även naturliga preparat som kan lindra i övergångsåldern. Humle har hög halt av östrogen och sägs ha en god effekt på de hormonrelaterade problemen i övergångsåldern. Det finns även örtkapslar som kan motverka stress och lugnar men som även verkar uppiggande. Dessa kapslar innehåller bland annat lakritsrot, rosenrot och chisandra. Speciellt rosenrot kan ha bra effekt mot trötthet och känslomässig stress. Men det tar ett tag innan man når optimal effekt som i slutändan även ökar den fysiska uthålligheten och det mentala fokuset.

Ökad sexlust

Det finns även örtkapslar med ashwagandha som även kallas indisk ginseng. Förutom att de motverkar stress sägs de även öka sexlusten och hjärnans mentala kapacitet och gör att man får mer energi. Vill man pröva olika naturliga tillskott ska man vara noga med att välja örtkapslar av bra kvalitet och inte bara beställa från en anonym sajt på nätet. Att även kunna kommunicera med den man handlar av är viktigt. Man ska enkelt kunna skicka ett email eller ringa och ställa frågor som exempelvis här http://www.halsopreparat.se/ortkapslar/category/78503855422.