Maxa säkerheten för en trygg tillvaro!

26 januari 2023
Veronica Jansson

editorial

Att skydda ditt hem är en viktig del av en trygg och lugn vardag. Lyckligtvis finns det olika åtgärder som du kan vidta för att göra ditt hem mer motståndskraftigt mot stöld och andra säkerhetshot.

Tips för att maximera säkerheten i ditt hem

säkerhetsdörrar

1. Installera ett säkerhetssystem för hemmet med rörelsesensorer och larm. Detta larmar dig när någon försöker ta sig in i ditt hem utan tillåtelse, vilket ger dig sinnesro för att din familj och dina ägodelar är säkra.

2. Se till att alla dörrar och fönster har säkra lås. Byt ut alla slitna eller trasiga lås mot nya för att förhindra att inkräktare får lätt tillgång till ditt hem. Kontrollera låsen regelbundet och byt ut dem vid behov. Investera i starka lås till dina dörrar och fönster. Eller satsa på riktigt bra säkerhetsdörrar. Det finns fler alternativ som du kan få hjälp och tips kring på sakerbostad.se. Om du har skjutbara glasdörrar eller uteplatser bör du överväga att lägga till ytterligare säkerhetsdetaljer som galler för att förstärka dörrarna ytterligare. Lägg dessutom till extra säkerhet genom att installera kameror och övervakningssystem för att få varningar om misstänkt aktivitet. På så sätt kan du agera snabbt om det uppstår problem. Att hålla dörrar och fönster låsta hela tiden är ett av de viktigaste stegen för att skydda ditt hem från inkräktare.

3. Lägg till rörelsesensorlampor på utsidan av ditt hem.

4. Plantera häckar och buskar som kan ge skydd för inkräktare.

5. Säkra fönstren med splitterfritt glas eller galler. Det sistnämnda gäller även för säkerhetsdörrar.

6. Förvara värdesaker på säkra ställen, t.ex. i ett kassaskåp.

7. Använd timer på lampor och elektronik när du är borta från hemmet under längre perioder, så att det ser ut som om någon fortfarande är hemma.

8. Överväg att skaffa en vakthund för att öka skyddet.

Få ut det bästa av din tid genom att njuta av tryggheten i din vardag!