LED belysning som kan göra att växterna i hemmet mår bra hela året

06 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Nu går vi verkligen mot mörkare tider, något som kan kännas både i kropp och hjärna. Man blir lätt extra trött och många saker kan kännas tyngre än vanligt, vare sig det rör sig om fysisk aktivitet eller att helt enkelt orka utföra arbete och sysslor i vardagen. Det är dock inte bara vi människor som kan må sämre under det mörka vinterhalvåret, även blommor och andra växter påverkas av att de inte får tillräckligt med ljus under dagen. Som tur är så kan man hjälpa de växter som är känsliga för just detta med hjälp av växtbelysning. 

Man kan odla hemma även under vinterhalvåret 

Med växtbelysning kan man ge växterna välbehövligt ljus så att de kan hålla sig starka och pigga året om. Bra växtbelysning kan även möjliggöra odling under höst och vinter. Det är dock viktigt att tänka på att plantor går från att vara ett pyttelitet frö till att bli en stor planta, så det gäller att det finns plats för det man tänkt odla att växa.

Se även till så att växtbelysningen täcker hela ytan och att den sitter på en bra höjd så att plantan får allt välbehövligt ljus samtidigt som den har möjlighet att växa sig större.

Välj energisnål och effektiv växtbelysning 

Det finns många olika sorters belysning, en av de är LED växtbelysning. Med LED får man lampor som är väldigt energisnåla och håller väldigt länge. De alstrar inte heller värme som många andra ljuskällor gör, vilket innebär att man inte behöver oroa sig för att växterna ska få värmeskador. Hos LEDMegaStore hittar man ett bra utbud av LED växtbelysning i olika storlekar, former, färger och styrkor. Det gör att man kan hitta rätt belysning för sina växter så att de kan frodas och må bra hela året om. 

https://ledmegastore.se/19240-led-vaxtbelysning hittar man hela sortimentet.