Kontorsstädning för god hygien på arbetsplatsen

14 februari 2020
Cecilia Olsson
Kontorsstädning för god hygien på arbetsplatsen

Att ha goda städrutiner är avgörande för att hålla sig frisk och enkelt hitta saker man behöver, både hemma och på arbetet. Har man det rent omkring sig så trivs man oftast bättre, något som är väldigt viktigt på en arbetsplats. Arbete utförs effektivare och med mer kreativitet om de anställda trivs och jobbar i en inspirerande miljö. 

En ren arbetsplats minskar dessutom risken för smittspridning under exempelvis influensatider. Då blir det färre sjukskrivningar och arbetet kan flyta på som det ska utan bakslag. De platser som är allra viktigast att hålla rena är toaletter och kök eller pentryn. Där samlas det allra mest bakterier, men man ska också komma ihåg att exempelvis strömbrytare och dörrhandtag är sådant som många tar i så man bör vara väldigt noga med att torka av dem också. 

Förutom för de anställdas skull så bör man även ha det städat om man tar emot kunder och andra besökare i sina lokaler. Smutsiga toaletter och allmänt lortiga utrymmen ger ett oseriöst intryck och lockar inte till ett återbesök. Det finns dock full förståelse för att man på ett företag som arbetar med annat än städning inte har tid att göra det själv. Därför finns det såklart firmor som kan göra det åt en istället.

Det finns många företag som utför kontorsstädning i Stockholm. Ett av dem är Stockholms Allstäd, de har över 1500 nöjda kunder och 19 års erfarenhet. Deras mål är att tillgodose kunders olika behov av städning, till exempel så putsar de fönster, skurar golv, vattnar blommor, tömmer papperskorgar och mycket mer. Stockholms Allstäd håller hög nivå och anpassar alltid jobben utefter vad kunderna vill ha. Somliga kanske vill ha storstädning en gång i veckan medan andra bara vill ha städat någon enstaka gång i månaden. Vad man än har för städbehov så fixar Stockholms Allstäd jobbet.