Jämför priser på bilverkstadgävle.se

29 september 2020
Lily Hansen

Att äga en bil innebär också att man måste se till att den servas när den ska. Missar man detta kan bilen slitas onödigt mycket och det är heller inte säkert att bilens garanti gäller. Därför ska man inte vänta till sista minuten med att försöka boka tid till service. Under vissa perioder kan det vara svårt att få en tid. 

Vet man inte till vilken bilverkstad man ska lämna sin bil kan man be vänner och grannar om rekommendationer. Naturligtvis är det extra bekvämt att använda sig av en bilverkstad nära där man bor eller arbetar. 

Vill du försöka komma ner lite i pris? Då kan det vara bra att vända sig till en bilverkstad i ett närområde och inte inne i centrum. Dessa är ofta lite dyrare, eftersom de ofta har högre lokalkostnader. Man bör också undvika märkesverkstäderna då även de är dyrare än mindre oberoende.

 

 

Erfarenhet och modern utrustning spelar roll

När man lämnar in sin bil på en verkstad för reparation betalar man för den tid som det tar för mekanikern att utföra arbete. Timpriset kan variera rejält mellan olika verkstäder och man bör även be mekanikern uppskatta tidsåtgången. Vissa mer erfarna mekaniker som hos exempelvis bilverkstadgävle.se arbetar snabbare. Men även modern utrustning och teknik påverkar tidsåtgången. 

Det är viktigt att komma ihåg att även ge serviceboken till mekanikern då man lämnar in bilen på reparation och service. Man ska också alltid uppge sitt telefonnummer. Då kan bilverkstaden enkelt ringa upp om de har frågor om bilen. Eventuella ytterligare reparationer behöver också godkännas. 

Ibland är felen större än vad som först uppskattades. Då måste bilverkstaden först kontakta dig innan de kan gå vidare med reparationen. Detta är särskilt viktigt då det är en lite äldre bil som ska repareras. Då kan det hända att kostnaden för reparationen överstiger bilens värde.