Hur du hittar en djuraffär i Stockholm

25 juni 2021
patrick pettersson

Du råkar trilla in på en sida för hemlösa djur och möts av de mest bedårande kattögon du har sett. Det blir kärlek vid första ögonkastet, och du inser att det var alldeles för länge sedan du hade en katt i ditt hem. Så pass länge sedan att du inte ens vet de senaste rönen gällande hur katter ska tas om hand, eller ens var det finns en djuraffär i närheten. Tydligen är det brådskande, så du kontaktar djurhemmet direkt.

En kort tid senare åker du iväg för att hämta din nya familjemedlem. Ni har träffats flera gånger och djurhemmet har godkänt dig som ny ägare. Du har även fått en del tips på hur du ska ta hand om katten, så det känns som att du är trygg. Men eftersom djurhemmet ligger en bra bit ifrån ditt hem i Stockholm, så behöver du ändå hitta en djuraffär nära dig. Frågan är bara hur du ska hitta en djuraffär i Stockholm som passar dig och som ligger i närheten.  

 

Internet eller fråga vänner

Om du har vänner som har katter, och som bor i närheten, så kan du få tips på en bra djuraffär på det sättet. Men du kan även hitta en butik som passar för dig genom en enkel sökning via internet. Då kan du även få en inblick i vilket sortiment som finns och lite tips på utrustning som gör att du kan ta hand om din katt på bästa sätt. Du kommer säkert också trilla över en hel del roligt, som leksaker och fina matskålar.

Hur du ska hitta en bra djuraffär, är alltså lätt att lösa genom att bara fråga människor runt dig, eller genom att göra en sökning via internet. Men du kan även råka hitta en riktigt bra affär när du är ute och går.

 

Lär känna ditt djur

Antingen du väljer ett djur från ett djurhem eller via en uppfödare, så är det alltid viktigt att du försöker låta djuret fortsätta med den mat som den är van vid. Det gäller även djurets övriga vanor, så att djuret får en så enkel övergång till dig och ditt hem som möjligt. Därefter kan du börja fasa in en annan mat och kanske andra vanor, om det behövs. Men tänk på att ni är två som ska skapa ett liv tillsammans, inte djuret som enbart ska följa din vilja och dina vanor på alla sätt.