Hjälpsam redovisningsbyrå i Skåne

15 oktober 2021
Lily Hansen

editorial

Tycker du att redovisningen för din firma är krånglig? Anlita då en redovisningsbyrå där det finns kunnig och hjälpsam personal som gör allt som behövs. Redovisning är egentligen bokföring, men det innefattar mer än bara att bokföra de dagliga transaktionerna. 

Du är skyldig att bokföra dina poster löpande, men sedan sammanställs siffrorna i olika rapporter, och det är redovisning både för myndigheter och andra intressenter. Man analyserar sina konton och ser vad som är bokfört under året, men man analyserar också balans- och resultaträkningar och jämför olika perioder. Anlita en hjälpsam redovisningsbyrå i Skåne. Länktips: https://www.andreakredovisning.se/ 

Planering och finansiering

I redovisningen ingår momsdeklarationer och skattebetalningar. Vem ska då titta på alla dina listor, som tillhör redovisningen? Det kan vara banken, som vill se att du har ett lönsamt företag över tid, för att de ska våga låna ut pengar till dig. 

Det kan också vara bra att se hur resultatet utvecklar sig, för att veta om man ska investera mer eller om man ska sälja ut sitt lager. De rapporter man får fram i redovisningen säger ganska mycket, och de är till nytta när man ska planera och finansiera. Stora leverantörer kanske ger dig mer kredit om ditt företag är stabilt, så redovisningen är bra att ha för många ändamål. 

 

Kolla lönsamheten själv

Framför allt är det du själv som kan glädjas åt ett framgångsrikt företag, och där ser du i resultaträkningen hur lönsamt företaget är. Om det inte är så bra siffror, kan du fundera ut en strategi för att få firman mer lönsam. 

Din redovisningsbyrå i Skåne hjälper dig hela vägen, för de ger dig professionella tips och de har kunskaper om bokföringslagen, skatteregler och mycket annat. Du kan göra delar av redovisningen själv, men lämna bokslut och deklaration till experterna på redovisningsbyrån. De är helt uppdaterade på lagstiftningen.