Få ordning på grejerna – testa magasinering i Uppsala

09 september 2020
jonas olsson

Att vi lever i ett konsumtionssamhälle är ingen nyhet för någon numera och det är inte alltid som de nya ägodelarna verkligen är nödvändiga. Istället ursäktas köpen med att det var ett bra erbjudande eller rea. Det kan ven bara så att den där saken vara “bra att ha”, bara utifall att den kanske blir användbar i framtiden. 

Priset för allt shoppande är inte bara något vi betalar i kassan, utan också senare i form av överfulla hem och förråd som svämmar över. Men det är inte bara den egna konsumtionen som är boven i dramat. Presenter och arv kan även de snabbt fylla upp ens hem med grejer.  

 

H2 När det är dags att flytta

När man byter bostad blir det ofta uppenbart hur mycket man faktiskt har. Särskilt för dem som till exempel lämnar ett stort hus för att flytta till en mindre lägenhet. Man rensar och rensar och förvånas över allt man hittar i gamla kartonger och skåp. 

Även sedan man åkt flera vändor till både sortergården och second-hand-butiken kan det vara alldeles för många saker kvar. Saker som har ett stort sentimentalt eller känslomässigt värde och som man inte kan eller vill skiljas från.

 

 

H3 En tillfällig lösning

Ibland vet man inte heller vad man kommer att behöva i sitt nya boende förrän man väl hunnit bo in sig där. Kanske kommer man att ångra att man gjorde sig av med den där lampan, eller den där extra bäddsoffan. 

Ett smidigt och enkelt sätt att lösa problemet är att tillfälligt förvara sina saker i ett magasin.  Alla de där grejerna man ännu inte kunnat ta ett beslut kring eller kanske när man ska sälja något och inväntar en köpare.  Magasinering i Uppsala kan även vara en bra lösning när man råkar få ett glapp mellan ut- och inflyttningsdatumet.