Få hjälp med val och installation av värmepumpar anpassade efter behov och förutsättningar i Hultsfred

26 mars 2021
Cecilia Olsson

Att installera värmepump i sitt hem kan vara en riktigt god investering som sänker energiförbrukningen och ökar värdet på fastigheten. Det finns olika värmepumpar som passar utifrån vilka behov som finns i hushållet samt vilka förutsättningar som finns i fastigheten och närområdet. En värmepump hämtar sin energi från vatten, jord, berg, eller luft och det kan därmed ha stor betydelse var fastigheten är belägen. När man väl installerar en värmepump så är det såklart viktigt att ta hänsyn till de behov som finns för att den ska fungera tillfredställande.

Värmepumpar som hämtar energi från luft

En luft-luftvärmepump fungerar oftast bäst i mindre och öppna utrymmen eftersom dörrar och väggar stoppar spridningen av värme. De kan inte heller värma vattnet och därför kan dessa pumpar fungera bäst som ett komplement till någon annan värmekälla. De stora fördelarna med dessa pumpar är att de går även att använda som luftkonditionering, de renar inomhusluften och är relativt billiga att köpa och installera.

En luft-vatten-värmepump kan däremot värma både fastigheten och vattnet samt har en steglös effektreglering som gör att energiförbrukningen anpassas efter vad fastigheten kräver. Dessa värmepumpar kan prestera bra så länge utomhustemperaturen inte understiger -25 grader. 

En trygg och miljövänlig källa till värme

Bergvärmepumpar är den tryggaste, mest driftsäkra och hållbara värmepumpen på marknaden. Den passar alla typer av fastigheter och är en väldigt miljövänlig källa till värme. Den kostar dock relativt mycket att köpa och installera, men den är en riktigt bra investering eftersom den drastiskt kan sänka energiförbrukningen och höja värdet på fastigheten. 

Dags att installera värmepump i Hultsfred?

Vare sig man behöver hjälp med att välja, installera, serva eller reparera värmepumpar i Hultsfred så kan man vända sig till Crilles VVS och Värmepumpsteknik. Försäljning, installation och service av värmepumpar är något som de specialiserat sig på genom åren och de är experter på att hitta lösningar som ger fastigheten optimal uppvärmning.