En låssmed kan mer än bara att öppna en dörr

30 november 2021
william eriksson

editorial

När man hör ordet låssmed kan man tänka att personen med det yrket endast håller på med lås och nycklar. Givetvis så tillhör det saker som en låssmed arbetar med, men deras kunskaper och arbetsområden är mycket större än så. En stor del av vad en låssmed sysslar med är låsöppning samt tillverkning och kopiering av extranycklar.

Utöver det kan du även få installerat passersystem som passerläsare och fastighetsboxar om du kontaktar en låssmed. Tjänsterna som de erbjuder dig är många och du kan ta del av utbudet om du besöker https://www.lasman.se/  En certifierad låssmed tänker på miljön och arbetar för att minimera miljöpåverkan. Är dina dörrnycklar på vift så du inte kan komma in genom dörren står låssmeden redo att hjälpa dig under sin låsjour. 

image

När kan du behöva inkalla en låsjour? 

Du kanske tillhör dem som alltid har stenkoll på din dörrnyckel. Du lägger nyckeln ordentligt i jackfickan eller väskan för att inte tappa den. Det är bra om du gör så men det är ingen garanti för att du aldrig kommer att bli av med din dörrnyckel. Din väska kan bli stulen hur hårt du än håller i den. Om du hängt av dig din jacka någonstans, till exempel på en restaurang kan tjuven vara framme och stjäla din jacka. 

Dörrnyckeln kan av olika anledningar vara borta när du behöver den som mest. Det är bra om du vet var du ska vända dig om du plötsligt är i behov av en låssmed med jour. Om din dörrnyckel är försvunnen och du inte kommer in i ditt hem kan det blir jobbigt för dig. En låsjour ser till att hjälpa dig så att du kommer in och de kan även byta dörrlåset om det behövs. En låssmed är guld värd när du inte får upp din dörr.