En jaktradio är något alla som jagar behöver

25 april 2022
jonas olsson

editorial

https://www.bearplayshop.se/jaktradio-radiotillbehor/jaktradio/ kan man få i princip allt som behövs när det gäller att skaffa sig en jaktradio. Det är mycket som ska tas hänsyn till och här i texten nedan kommer det finnas lite matnyttigt till livs när det gäller det. 

För den som ska ut på sin första jakt är det mycket att tänka på. Först och främst finns det olika tillverkare av jaktradior. Det märke som passar en bäst får man ta reda på själv. En bra idé när det gäller den biten är att gå till en affär och tala med kunnig personal.

Frekvenser är ett mått på svängningar 

När man har valt vilket märke man vill ha på sin jaktradio ska man också ta reda på vilken frekvens det är sändning på i det jaktlag man tillhör. Två frekvenser som brukar vara standard är 31 MHz och 155 MHz. Man måste ha tillgång till den frekvens som de andra har. 

Har ett jaktlag frekvensen 31 MHz så är det precis vad man själv ska ha. Det handlar om säkerhet och om att kunna komma i kontakt med varandra. Det är viktigt att ha tillgång till en jaktradio som har bra ljud och flera kanaler att tillgå. I synnerhet när det gäller säkerheten.

 

jaktradio

 

Digital och analog teknik

En jaktradio kan man få med både digital och analog teknik. Vad man väljer är upp till var och en. Men även här finns det en liten hake. Alla i laget måste använda samma teknik för att man ska kunna kommunicera med varandra. Analog teknik är den vanligaste.

Köper man en jaktradio med digital teknik så brukar man få med den analoga tekniken på köpet. Det ingår där. Det finns även kombipaket för den som vill vara på den säkra sidan. Då ingår till exempel både 31 MHz och 155 MHz.