En dag kallar begravningsbyrån i Malmö – lev tills dess!

11 september 2020
Mikael Barani

Det är lätt att vara efterklok, som det brukar heta. När alla korten ligger på bordet så kan vi klart och tydligt se hur vi borde ha gjort, jämfört med hur vi faktiskt gjorde. Som tur är så lär vi oss av våra erfarenheter. Vi lär oss att känna igen mönster och nästa gång en situation som vi känner igen uppstår – ja då kan vi med erfarenheten i ryggen agera annorlunda.

Tid är en fördel

Det är därför det är bra att göra så många misstag som möjligt tidigt i livet. När vi är unga är vi dels väldigt elastiska i hjärnan – vi lär oss snabbt. Dels har vi också tid på oss rent livsmässigt. Framtiden ligger just framför oss, vilket innebär att vi har ork att faktiskt sätta det vi lär oss i praktik. Annat är det när man kanske är 60 och inser att man borde ha gjort annorlunda. Då är det mycket tuffare att ändra på sig.
Ju närmare vi kommer till att bli kunder på Malmö begravningsbyrå ju svårare blir det, helt enkelt.

Är man som ung dessutom omgiven av mentorer så har man ännu större möjligheter att lyckas med det man företag sig. Trots allt så var det så vi växte upp när vi var jägare och samlare, och till och med när vi bodde i generationshushåll. Vi hade alltid människor med erfarenhet omkring oss som vi kunde rådfråga.
Idag har mycket av det där försvunnit i vår del av världen. Ofta anser vi att äldre människor inte besitter någon kunskap värd att ta tillvara på.

Låt dig därför inspireras till att redan idag leva ditt liv med ökad närvaro. För förr eller senare kommer döden att komma och knacka på – och då är det försent. Men så länge du andas och känner att du har lite stridsvilja kvar inom dig är det bara att köra på.