Du kan få mycket hjälp av en migränspecialist i Stockholm

17 maj 2022
jonas olsson

editorial

Det finns många olika sorters värk man kan ha. En del typer av värk kan man faktiskt vänja sig vid och lära sig att leva med. Med annan värk är det etter värre. I fråga om värk som inte beror på en faktisk kroppsskada så är nog huvudvärk bland det jobbigaste man kan ha. Riktigt illa är det om man har migrän.

Vid ett migränanfall drabbas man av en pulserande och intensiv huvudvärk som kan vara i allt mellan några timmar och upp till dagar. Man kan bli illamående och kräkas, och bli känslig för ljud och ljus. Det blir omöjligt att koncentrera sig och man har inget annat val än att bara ligga till sängs. När anfallet väl har gått över är man fortfarande väldigt trött och det kan ta lång tid att återhämta sig.

 

Migränspecialist

Det finns hjälp att få

Som tur är finns det hjälp att få. Kanske kan inte migränen botas helt, men åtminstone kan den lindras. Man kan lära sig att undvika situationer som utlöser ett migränanfall. För att identifiera sådana situationer kan det vara bra att skriva en huvudvärksdagbok. Man kan också behöva se över sina medicineringar.

Utifrån detta kan man sedan uppsöka en migränspecialist i Stockholm. Denne utreder dina problem och dess orsaker, och kan erbjuda olika metoder för att minska dem. Oftast börjar man med en genomgång av vad som orsakar migränen. Den kan till exempel vara relaterad till stress, hormoner eller kostvanor.

Förutom att inrikta sig på att dämpa sådana utlösande faktorer kan en migränspecialist erbjuda tablettbehandling, men faktiskt kan även botox vara till hjälp mot migrän. Behandling med botox innebär att man injicerar botulinumtoxin som hämmar smärta. Dessutom har botox en muskelavslappnande effekt. Ett besök hos en migränspecialist i Stockholm är alltså väl värt mödan om du har problem med migrän.