Dags att byta fönster i renoveringen

23 juni 2021
patrick pettersson

Att köpa ett renoveringsobjekt var inte så fel. Det var ett perfekt tillfälle att göra hemmet till sitt eget. Det fanns liksom mer anledning nu och blev inte bara att man slösade pengar. Det är ett äldre hus och det finns en del att bevara. 

Men många saker ska bort. Färgen ska målas om för att ge hela huset ett lyft. Det är helt otroligt hur mycket färg kan göra för ett hus, plötsligt ser det inte gammalt ut längre.

Både de fönster och dörrar som sitter där nu är verkligen gamla. Det är precis som om det inte är något där när det blåser ute, för lika mycket blåser det inne. Man vill ha så täta, fina och praktiska fönster som möjligt. 

Därav valet att byta fönster. Genom att ha dem täta och isolerande kan man även spara in på pengarna. För i längden drar det mer värme om något hela tiden motverkar det. 

 

Matcha huset 

Finns det några finare hus än dem som verkligen matchar varandra. Man ser nedervåningen med sina fönster och ovan följer samma mönster och mängd. Dessutom passar de ihop med dörren. Det är helt möjligt att skapa konst på sitt hem, bara fantasin sätter stopp för det. 

Så när man väljer fönster bör man samtidigt kolla upp så de finns i både stora och små modeller, om det är vad man önskar. Kolla så de matchar med dörren.

När man är i full fart med renovering och redan har hantverkare ute, då passar det perfekt att även installera fler fönster om man vill ha det. I en renovering kan man göra mycket själv. Men att stå på en hög höjd, om det är ovanvåning, och sätta in fönster – det kan innebära fara. Man ska både kunna bära fönstrena på den höga höjden och fästa dem.