Börja med ridning i Stockholm

10 december 2020
Lily Hansen

Ridning är en sådan sport som passar alla, så du kan gärna anmäla hela familjen till ridning i Stockholm. Hästen är en utomordentlig kompis och arbetare, och den har starka ben till din hjälp. Den kan trava och galoppera, och du kan också lära den att röra sig vackert.

Även för dem som är funktionshindrade och har svårt att gå, är hästen en fin möjlighet att ta sig fram på. Ridning passar som sagt alla, och det är en trevlig sysselsättning även för dem som är sådär lagom idrottsintresserade i vanliga fall.

Hästar är ett intresse

Många tycker om att pyssla med hästarna, och det är många som vill rykta hästarna, mata dem och mocka i stallet. Att hästen mår bra är också viktigt, och den får sin motion och omvårdnad när den dessutom får komma ut i friska luften. Förutom ridning är det också socialt att komma till ett stall och träffa andra hästintresserade människor. 

Hästen har tjänat människan i tusentals år, främst för arbete. Häst och vagn hade vi ju långt före bilarna, och många budbärare och soldater tog sig fram på häst förr i världen. I Sverige ser man ibland ridande polis, så hästen är i arbete på många sätt. 

På travet ser vi många hästar i arbete, och det är välskötta och glänsande hästar som har fina stamtavlor och speciella anlag just för att trava. Många människor har hästar som sitt största intresse.

Man kan börja i en ridskola

Klassisk skolridning är lite speciellt, och där lär man sig behärska hästens rörelser.

Oavsett om man är intresserad av vanlig ridning, hästhoppning, dressyr eller galopp, kan ridning ge gemenskap både med djur och andra ryttare. Det har en social funktion och är en hälsosam motion. Vill du lära dig rida, kan du anmäla dig till en bra ridskola, så enkelt är det.