Billackering av lådbil i Staffanstorp

10 mars 2022
jonas olsson

editorial

Det var dags för den lådbilstävling som går av stapeln varje år för elever i årskurs F-6 i Staffanstorp. Den snyggaste och snabbaste lådbilen i varje klass skulle koras och konkurrensen var stenhård. Under flera månader hade eleverna samlat reservdelar, trasiga solstolar, överblivna tyger och färg för att bygga ihop sina fordon.

Solen sken och förväntansfulla föräldrar, släktingar och syskon kantade gatorna med banderoller och flaggor för att heja på. Skolans musikkår spelade upp och rektorn annonserade att tävlingen var öppnad. Lådbilarna radade upp sig för att, av försiktighetsskäl, köra den utstakade banan en och en.

Batmanbilen var först ut och klockade bra tid. Bil efter bil följde och den såg ut att kunna vinna tävlingen. Så kom den röda lådbilen med saftblandare på taket. Däcken tjöt och han var en allvarlig utmanare. Då lossnade plötsligt ett av hjulen. Lådbilen vek av åt sidan, ut mellan åskådarna och rakt emot en parkerad riktig bil. Sammanstötningen gick bra men bilarna fick skador i lacken.

 

billackering staffanstorp

 

Även när man blivit påkörd av en lådbil gäller försäkringen

Ägaren till bilen blev bekymrad men visste samtidigt att det går att få lacken fin igen. Det var heller inte långt till den verkstad som gör billackering i Staffanstorp.  Lådbilen var tyvärr inte försäkrad, men om den hade varit det hade det gått att lämna in den som man gör med andra bilar som fått skador i lacken. Föraren av lådbilen hade naturligtvis både hjälm och bälte så det blev inga personskador. Ägaren till den skadade bilen var förälder, hade stor förståelse för situationen och kunde skratta åt händelsen.

Även om den röda lådbilen med saftblandare var den som fick mest uppmärksamhet var det Batmanbilen som vann. Den var snabbast och var väldigt snygg. Inför nästa års lådbilstävling har man bestämt att ha bättre säkerhet och göra avspärrningar runt banan.