Batteriladdaren är räddaren i nöden

05 september 2019
jonas olsson
Batteriladdaren är räddaren i nöden

Vissa känner igen fenomenet från någon scen ur en komedi; någon står vid sin bil med startkablar för att försöka chocka igång ett dött bilbatteri. Andra härleder det till scener ut det egna vardagslivet. Tomma batterier ger upphov till såväl gråa hår som svordomar, oavsett om det är mobilen, surfplattan eller fordonet som drabbats. Ännu mer enerverande är att vid tillfället faktiskt ha tillgång till en laddare, men fel eller en otillräcklig laddare. Ödets ironi kan i det närmaste liknas vid strålande sol, spegelblankt vatten och en urladdad Jetski. Batteriladdare i alla dess former behövs i varje hem och fordon. Har du tillgång till de laddare du behöver?

 

 

Ladda upp det egna förrådet

 

Kanske är det på tiden att se över det egna förrådet av laddare och startkablar för att vara förberedd om olyckan (eller bristande planering) är framme. Se till att handla hos ett företag med användarvänliga produkter, som kan erbjuda det senaste på marknaden samt har ett helt års garanti. Man kan till exempel tänkas behöva en 12-stegs helautomatisk batteriladdare med ett speciellt laddningsprogram som återupplivar djupt urladdade batterier. Eller kanske olika sorters adapter som omvandlar äldre uttag för att kunna ta emot anslutningar från nyare laddare. Eller vad som helst däremellan. 

 

Batteriladdare för alla i alla prisklasser

 

Det finns en uppsjö av olika batteriladere för olika ändamål. Det finns specifika laddare för att ladda och underhålla litiumjonfosfat-batteri och maxa dess prestanda och livslängd. Det finns billiga varianter för blybatterier som anpassar sig efter batteriets spänning och stängs av vid fel inställning på batteriet. Så se till att ha dina egna batterier laddade och ge dig ut på en riktig batteriladdarjakt för att alltid vara förberedd och för att ladda dina fordon med de bästa tillbehören. Lämna ingenting åt slumpen och spara på så vis på ditt eget tålamod och mentala batteri.