Bärgare i Stenungsund som snabbt kan vara på plats

29 mars 2021
Cecilia Olsson

Innan det är dags att bege sig ut på vägarna så kan det vara bra att kontrollera att allt ser okej ut med bilen. Det finns självklara saker såsom att det behöver finnas bränsle och spolarvätska, men det skadar inte att göra lite grundligare kontroller av fordonet emellanåt. Det är speciellt viktigt att göra när man ska bege sig ut på en längre resa. Det kan vara väldigt värdefullt att bilen har allt den behöver så att man inte plötsligt står där, långt hemifrån med en bil som inte vill fungera. 

En liten checklista inför den längre turen

Innan man drar iväg är det bra att göra ett snabbt test av bilens lampor, blinkers och tuta. Det är otroligt viktigt att synas, kunna visa var man ska och vid behov även kunna höras. Kontrollera att däcken har tillräckligt mönsterdjup för säsongen (minst 1,6 millimeter under sommaren och minst 3 millimeter under vintern) samt att de ser ut att vara i generellt gott skick. Se även till att de har tillräckligt med luft i sig, ska man resa långt och har en tungt lastad bil så kan det vara bra att fylla på lite extra luft i däcken.

Kontrollera även nivån på olja och kylarvätska, blir bilen överhettad eller om den körs utan tillräckligt med olja så finns det risk för att motorn skär. 

Om oturen ändå är framme

Vissa gånger så räcker det dessvärre inte med alla förberedelser utan det uppstår ändå problem med bilen. Det kan även vara så illa att man råkar ut för en olycka som gör att det inte går att köra vidare med fordonet. Detta är tyvärr inte ovanligt, men det innebär också att det finns bärgare över hela landet som man kan kontakta för att få hjälp. Råkar man till exempel ut för något när man reser i Bohuslän så kan man behöva bärgare i Stenungsund, då kan JJ’s Bilbärgning AB Falck snabbt vara på plats.