10 smarta sätt att marknadsföra din kommande konferens

15 augusti 2022
Helen Johansson

editorial

Planera din marknadsföringsstrategi

Planerar du att anordna en konferens i Värmdö inom en snar framtid? I så fall måste du börja marknadsföra den nu! Konferenser kan vara ett utmärkt sätt att föra samman människor och generera nya leads, men de kräver mycket arbete att genomföra. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera 10 smarta sätt att marknadsföra din kommande konferens. Nu sätter vi igång!

En konferens är ett möte mellan människor som samlas för att diskutera ett visst ämne. Konferenser organiseras vanligtvis av företag, organisationer eller grupper. Konferenser i Värmdö kan vara stora eller små, men de har alla en sak gemensamt: målet att samla människor för att utbyta idéer och lära av varandra.

konferens

Marknadsföringsmetoder

Det första du behöver göra är att skapa en webbplats för din konferens. Den kommer att vara det centrala navet för alla dina marknadsföringsinsatser. Se till att viktig information som datum, plats och en lista över talare finns med på din webbplats. Du bör också skapa ett anmälningsformulär så att folk kan registrera sig till evenemanget.

Därefter måste du börja marknadsföra din konferens på sociala medier. Skapa en hashtag för evenemanget och använd den när du skriver om konferensen på Twitter, Facebook och Instagram. Du kan också köra annonser på sociala medieplattformar för att nå en större publik.

Förutom marknadsföring på nätet bör du också överväga offline-marknadsföringsmetoder som att dela ut flygblad och broschyrer i lokala företag. Du kan också samarbeta med andra organisationer som anordnar liknande evenemang.

Glöm slutligen inte att följa upp dina deltagare efter konferensen. Skicka dem ett tack via e-post och be om feedback om evenemanget. Om du tillämpar dessa marknadsföringsstrategier är vi övertygade om att din konferens kommer att bli en succé!

Marknadsföring av konferenser kan vara riktigt svårt, men om du följer de här tipsen kommer du säkert att lyckas. Tack för att du läste och hoppas dessa tips var till någon hjälp.